Fortellende forstyrrelser

ANMELDELSE
Publisert 15/10/18
| Skrevet av Tora Sanden Døskeland

Forstyrrelser

Omtale: Forstyrrelser

Tittel: Forstyrrelser
Kunstner:
Susanna Kajermo Törner
Form:
Billedkunst
Visningssted:
Buskerud kunstsenter
Tidsrom:
22.08–23.09 2018

Det finnes en alternativ virkelighet, og i Kajermo Törners verker ligger den ikke langt fra vår egen.

Utstillingen Forstyrrelser, ved Buskerud Kunstsenter, består av en rekke detaljerte blyanttegninger. Verkene er hovedsakelig båret av denne presise og detaljrike blyantstreken – med innslag av fargede elementer og collage. I utstillingen får bildene stå i fokus, opphengt i øyehøyde som en sti gjennom utstillingsrommet.

Detaljrikdommen er et stikkord, og den finnes i arbeidene på flere plan: både i teknikken, i den presise blyantstreken – og i et vell av elementer som trer frem i verkene. Det er en utstilling som inviterer, som åpner opp for historiefortelling. Det er en utstilling hvor tilskuerens fantasi får spilles ut – i møte med verker som fremviser et overskudd. I kryssfeltet mellom det hverdagslige og det mytiske blir man som tilskuer invitert inn i forestillingen om at en annen verden finnes. Kanskje ligger denne alternative virkeligheten ikke så langt fra vår egen.

Død hund (2017), Grønne erter (2017), Bird mending (2018), Etterforsning (2017). Foto: Øystein Thorvaldsen
Melancholia (2018), Extinction of the Unicorn (2018), Whispering (2018), Under barnebordet (2018). Foto: Øystein Thorvaldsen
His black dog (2017), Situasjon (2018), Isä ja kettu (2017). Foto: Øystein Thorvaldsen

Susanna Kajermo Törner